Babysäkra hemmet

När en baby kommer till världen så är det mycket som ska tänkas på, dels är det att ombona hemmet till ett säkert hem för barn men också för att ställa in barnsängen, dekorera barnrummet, köpa barnvagn, göra en ny kostnadsplan och listan kan göras betydligt längre. Det är nämligen dyrt att skaffa barn, inte nog med att barn är tidskrävande, det är även ekonomiskt krävande. En barnvagn kan gå på en kostnad för en liten begagnad bil:

Enligt Brigitta Björklund på Barnens hus håller Emmaljunga de värmländska småbarnsföräldrarna i ett fast grepp. En duovagn med ligg- och sittdel på det billigaste chassit kostar runt 8 000 kronor. Till den summan får man vara beredd att plussa på ytterligare 3 000 kronor för ”extrautrustning” som åkpåse, sittdyna, skötväska, täcke, kudde, påslakan, underlakan, regnskydd, parasoll och insektsnät.

Vilket många är villiga att betala.

Viktigt att tänka på i ett babysäkert hem

När man skall babysäkra sitt hem så finns det en del saker att tänka på, minst sagt. Den första tiden som barnet bor i hemmet är det lugnt för de flesta föräldrar när det gäller säkerhet. Däremot kan man tänka på att man ska ha det varmt och skönt åt barnet och drar det från fönstret så kan det vara läge på att skaffa energifönster som håller tätt. Det kan också vara en smart idé för föräldrarna som vill spara pengar. När barnet börjar krypa så är det eluttag, ugnen, lådor och dörrar som ska säkras. Har man en trapp så är det också viktigt att det sitter ett skydd som motverkar att barnet faller ner. Det är mycket att tänka på den första tiden, men glöm inte bort att njuta av den nya bebisen.