Flytta till ny bostad när familjen växer

När man väl har börjat skaffa barn är det inte ovanligt att man i princip bara kör på. Självklart är det olika för olika personer men många väljer att skaffa två-tre barn på löpande band, med kanske max två års mellanrum, eller om man hellre väntar och har kanske 3-4 år, eller ännu längre, mellan barnen.

Man och gravid kvinna med flyttkartonger

Oavsett hur nära barnen kommer så brukar ett större boende vara mer eller mindre ett måste efter ett tag. Kanske redan efter ett barn om ni har bott litet innan ni blev föräldrar. Många väljer att flytta under tiden då barnet eller barnen fortfarande är riktigt små. Under mammaledigheten har man ofta mycket tid till att leta efter bostäder på internet, samtidigt som många tycker att detta är en bra tid eftersom den som är föräldraledig då kan packa och fixa lite med allt praktiskt under dagarna. Dessutom är det lättare för ett litet barn att genomgå en flytt än ett barn som är några år äldre och har vant sig med ett hem, tryggheten etcetera. När man har hittat sin nya bostad och själva köpet är avslutat blir man lätt lite stressad över allt praktiskt som ska fixas.

Att tänka på inför flytten?

•    Det kan vara smart att börja med uppsägning och förnyelse av till exempel elavtal, försäkring och så vidare samt anmälning av flytt till resterande företag. Genom att adressändra med eftersändning av post behöver man inte ringa runt till alla olika företag man får fakturor eller post från.
•    Hitta flyttfirma med Offerta för att vara säkra på att det är ett bra företag som kommer ta väl hand om era saker.  Även flyttstädning kan ni hitta hos Offerta.
•    Passa på att rensa ut och sälj allt sådant ni inte behöver eller vill ha med er till den nya bostaden.
•    Vill ni måla om, slipa golv etcetera i ert nya hem kan det vara smart att göra detta innan ni flyttar in eftersom det blir betydligt svårare när möbler, saker och familjemedlemmar är på plats.
•    Boka allting, som flyttfirma, städfirma, eventuella hantverkare eller målare och så vidare i god tid. Man vill gärna att en flytt flyter på så smidigt som möjligt utan hinder eller problem och det kan därför vara otroligt jobbigt om man inte hittar till exempel en ledig, och bra, städfirma till den dagen då städningen måste ske. Planering och struktur är två ledord att följa vid flytten.