Föräldern i fokus

Att bli förälder är det största som kan hända en människa. Att skapa ett nytt liv som man har fullt ansvar över är läskigt men väldigt lärorikt, roligt och utvecklande. Dessutom är det underbart att tänka på att man själv skapat den där lilla varelsen som växer varje dag och blir en egen individ, som i framtiden kan göra samma sak. Inget annat i livet är lika känslomässigt och världsomvändande.

Gör de första åren lättare

Men det är allt ifrån en dans på rosor och de första åren med en ny familjemedlem kan tära på kroppen, humöret och förhållandet man har till den andra föräldern till ditt barn. Då gäller det att unna sig bra redskap och ta vara på det som faktiskt underlättar bebisåren. En kontinentalsäng kan vara en sådan sak. Dels vill man sova så gott det bara går när man väl får sova men också för att det är väldigt mysigt att ligga i sängen med sin lilla bebis. Många låter sitt barn sova hos dem i sängen i många år och då är det bra och skönt att inte ha en liten, dålig säng som gör det svårt att sova. Istället bör man göra allt för att det ska bli så bekvämt som möjligt så att man slipper tänka på det och kan istället oroa sig för viktigare saker. Till exempel sitt barn.

När den allra yngsta åren är över kan man börja jobba på att få sitt barn att sova i sin egen säng så att man kan få sin härliga kontinentalsäng helt för sig själv. Extra lyxigt blir det eftersom det inte är något man tar för givet men som sakta men säkert kommer bli det. Det är en riktigt härlig känsla. Det kommer inte gå på en natt, men det kommer gå. Det är bara att se fram emot det.