Gåvor inför framtiden

Som vuxen vill man gärna berika barnens liv så mycket som möjligt, speciellt inför framtiden. Barndomen är trots allt en ända stor förberedelse för att kunna kliva ut i vuxenlivet. Som förälder handlar det därför om att kunna skapa en trygg grund att stå på. Men också att försöka minimera de skador inför vuxenlivet som barndomen alltid ger. Oavsett hur bra man är som förälder så kommer man alltid att ge sitt barn mer eller mindre saker att bearbeta som vuxen. Ur man själv beter sig mot sitt barn och mot andra kommer att påverka alla framtida relationer. Andra saker påverkar mer direkt:

”Barns hälsa påverkas av föräldrarnas livsstil. Det visar en studie bland 602 familjer i Uppsala, genomförd av Uppsala kliniska forskningscentrum och Stockholms universitet, skriver Upsala Nya Tidning.

I de familjer där föräldrarna var mest fysiskt aktiva var det mindre vanligt med överviktiga eller feta barn. Dessutom var barnens blodtryck lägre, liksom kolesterolvärden och halter av fetmahormonet leptin i blodet. Även rökning påverkade barnens hälsa.”


Leken är viktigt i barndomen

Kärlek, trygghet och sunda värderingar är ovärderliga. Samtidigt finns de mindre allvarliga gåvor som också känns viktiga att kunna ge till ens barn. Gåvor som skapar en lust till att leka och en identitet. I sammanhanget kan de mer materiella presenterna kännas som inte lika viktiga. Men visst är de precis lika roliga att kunna ge? Oavsett om det är till ens eget barn eller till någon annan, så har www.bondeofsweden.se på sin webbplats fantastiska barnmöbler som kommer att kunna gå i arv och skapa många stunder av lekfullhet och fantasifulla lekar. Se mer direkt på deras hemsida, perfekt för dem som letar julklappar, doppresenter eller födelsedagspresenter.