Hitta familjens första boende

Som nybliven förstagångsförälder har man ofta en tendens att vara väldigt orolig och överdrivet försiktig när det kommer till den lilla bebisen. Det här är självklart inte alls konstigt eftersom ett barn är väldigt bräckligt samtidigt som man för förstagångsförälder är allt annat än van att ta hand om ett litet ömtåligt liv. Till en viss grad ska man självklart vara försiktig och vårdande om barnet, så länge det inte går till en överdrift. Vissa personer vågar knappt gå utanför hemmet på grund av risk för bakterier etcetera. Andra vågar inte ens låta nära vänner eller familj hålla i bebisen för risk att de ska tappa bebisen(!).

Såhär kan man självklart inte leva. Däremot ska man självklart tänka på att ge barnet bra mat och så vidare. Och självklart är hygienen jätteviktig även om man inte ska oroa sig för bakterier runt omkring i samhället. När man köper sin första bostad som familj är det självklart också bra att tänka på barnsäkerhet. Kolla efter saker som

•    Trappor. En för brant trappa kan bli ett stort problem när barnet börjar krypa och gå.
•    Fönster. Fönster som är för låga kan utgöra en fara för klåfingriga och nyfikna barn. Även om man självklart sätter på lås på dessa så är fönster som sitter lågt, en avsevärt mycket större risk.
•    Vassa kanter kan man oftast råda bot på med hjälp av rundade plasthörn etcetera som man fäster på till exempel vassa möbelhörn. Finns dessa kanter naturligt i ett omöblerat hem kanske det dock blir lite mycket jobb att försöka runda av alla kanter.

Ta hjälp av en mäklare från Göteborg, Stockholm eller den stad ni vill bo. Mäklare är experter på de städer de arbetar i och vet precis hur man möter kundens behov. Att beskriva vad ni är ute efter och säga att ni gärna har en bostad som är barnfamiljs-vänlig brukar ge mäklaren en bra indikation på vad det är ni behöver.