När fantasin tillåts ta plats

Som liten är det vanligt med drömmar i bästa Kalle Anka-anda. Drömmar om speciella våningssängar där alla syskonen i familjen får en egen säng ovanför den andra. Drömmen är kanske också att ha en rutschkana för att ta sig ner. Eller drömmar där ens säng plötsligt och mycket passande förvandlas till ett vattenfyllt badkar precis innan frukosten och skolan.

Vad man prioriterar som vuxen

Som förälder prioriterar man hellre priset och säkerheten framför fantasin och roliga lösningar, och letar därför efter en billig våningssäng med bra kvalitet. Billigare våningssängar kan man hitta när företag har kampanjpriser, så det gäller att hålla utkik. Surfar man regelbundet in på sajter so Sleepo.se. Men hur många sängar kan man egentligen ha på varandra? Standarden för en våningssäng brukar vara två sängar, men även tre förekommer. Ska man ha fler än så bör man satsa på en platsbyggd lösning- också av anledningen att göra sängen mer stabil. De stabila och prisvärda lösningarna behöver inte vara de tråkiga, helt i avsaknad av fantasi.

Att anpassa barnens sovrum blir lätt ett roligt projekt för hela familjen. Färg kan förändra och skapa nya intryck, utan att bestå av permanenta lösningar. Låter man barnen stå för idéerna kan man själv föra in de praktiska elementen i det hela. Tillsammans kan man komma på smarta lösningar för att kunna komma närmare det som är drömmen.  Det är inte alltid barnen som står för de galnaste idéerna, och vågar man lyssna kan resultatet göra alla nöjda.  Mer om hur man kan lösa ekvationen kring barnens och deras rum, kan man läsa här.