Populärt med radiostyrt

En leksak som funnits länge och som de flesta lite äldre barn tycker är superrolig är den radiostyrda prylen. De senaste åren har en typ av sådan här leksak blivit väldigt populär – nämligen drönaren. Men experter säger att föräldrarna bör satsa på gamla hederliga radiostyrda leksaker till barnen.

11402793-control

I Dagens Nyheter kunde man i julas läsa om att drönare var de hetaste leksakerna att köpa i julklapp till både små och stora barn. Man trodde till och med att drönaren kunde bli årets julklapp. I artikeln hoppades man dock inte att drönaren skulle bli en favoritjulklapp. Uppsvinget av leksaken har nämligen krympt luftrummet, vilket gjort att flygplatser och räddningsarbete i skogsbränder fått störningar. En amerikansk sajt har till och med gått så långt att de sagt att den som ger en drönare till ett barn eller en person som inte kan hantera den, är lika dum som den som ger en alkoholist sprit i julklapp.

Styr leksakerna med mobilen

Om man inte vill riskera att ge sitt barn en julklapp som faktiskt kan skada och förstöra bör man alltså undvika drönaren. Men de barn som tycker det är superkul att leka med radiostyrda leksaker kan hitta annat att sätta på önskelistan. Ett företag som Stor & Liten har mängder av radiostyrda leksaker som man kan hitta på http://www.storochliten.se/produkter/leksaker/radiostyrda-leksaker. Det finns allt från radiostyrda flygplan till bilar på marknaden. Och nu finns även leksaker som inte styrs med en gammal vanlig radiokontroll utan som faktiskt kan styras från surfplattan, skriver vk.se. Några av de leksaker som du kan styra med din mobil eller surfplatta är bland andra:

  • En boll som studsar och rullar med hjälp av mobilen.
  • En hund som man kan lära att gå, sitta och göra tricks.
  • En bil som man rattar via smartphone istället för radiosändare.
  • En helikopter som kan flyga och som man kan spela spel med.

En annan robot blev klappen

Även om drönaren inte blev årets julklapp var det faktiskt en radiostyrd robotpryl som blev det – nämligen robotdammsugaren. Robotdammsugaren dammsuger själv huset och dammsuger där man vill. Den här robotleksaken är dock mer en leksak för vuxna som inte orkar städa, skriver Sydsvenskan.