Roligt barnkalas med piñata

När barnen fyller år vill många gärna ställa till med kalas. Men frågan är hur man gör kalaset extra kul och bra fast med enkla medel? Det gäller att vara påhittig och testa nya grejer varje kalas, skulle vi säga.

Få till lite variation i kalasfixandet för att få det extra kul för kidsen! Det behöver inte vara något stort som ändras varje kalas. Och det behöver inte kräva så mycket jobb från dig att ordna ett kalas heller för den delen. 

Ett annorlunda inslag

Ett hett tips är att ha en piñata till kalaset, istället för klassisk fiskedamm. I piñatan kan du placera barnens gottepåsar med namn på. Du kan köpa en färdig på http://partytajm.se/sv/3-pinata eller så kan du göra en egen, det kräver att du är lite mer tålmodig och kreativ. Men hur skapar du en egen piñata om du nu skulle vilja det. Det behöver faktiskt inte vara så himla komplicerat, men du behöver också ha tid till det. Inget är roligt om du behöver stressa. I denna artikel från Expressen tipsas det om hur du går till väga för att skapa en av en shoppingkasse.

Andra barnkalastips

Det finns hur många råd som helst på området barnkalas att ge. Och här ges några. Viktigt är det med inbjudningarna och vilka man bjuder. Ingen ska behöva känna sig utesluten. I en artikel från mama tipsas det om att du ska vara tydlig med tema, tider och mat på inbjudningskortet och att bjuda så många som du har möjlighet och lust till, men sköt det smidigt. Dela inte ut korten på förskolan till exempel. När det kommer till tilltugg går det att vara kreativ. Gör kakgubbar, grönsaksdipp, fruktsallad eller all mat i miniformat.

”Minikorvar med bröd: Baka eller köp små frallor, lite avlånga. Gör varma korvar med prinskorv i bröden, senap och ketchup. Barn brukar ofta inte äta upp hela stora varmkorvar på kalas.”, skriver alltforforaldrar.se