Slipp barnens ständigt urladdade telefoner

iphone, barn, mobilProblem med urladdade telefoner och dålig batteritid i familjen? Det finns enkla lösningar för detta som inte kostar skjortan. Genom enkla knep kring batterisparande, tips kring laddning, kyla och annat så kan man helt enkelt få barnens mobilbatteri att hålla längre! 

Det finns massor som du kan lära dig själv och dina barn för att slippa urladdade telefoner, som så ofta verkar uppkomma när barnen inte är hemma.

Slitningar på mobilbatterier

En av de vanligaste anledningarna till att mobiltelefoner laddas ur snabbt är slitningar på batteriet. Därför kan det vara smart att köpa ett extra mobilbatteri att ha hemma, det finns faktiskt sajter där det går att hitta bra och billiga mobilbatterier. Det är ganska enkelt att byta mobilbatteri själv och det kostar betydligt mycket mindre än att lämna in mobilen för lagning i butik. Men, för att undvika att mobilbatteriet slits ut snabbt ska man se till att undvika höga temperaturer. I en artikel från NyTeknik kan man läsa om att många tror att laddning av mobilen över natten kan leda till skador på batteriet, dock är dagens laddare och mobilbatterier så moderna att laddningen stängs av när batteriet är fulladdat. Däremot ska man undvika att få mobilen överhettad och inte förvara den i temperaturer över 35 grader. Ett annat tips för att värna om mobilens batteri är att undvika att tömma batteriet till mobilen helt för ofta, det är bättre att ladda regelbundet.

Kyla och batterispar vid spel

Det är inte bara värme som innebär problem för mobilbatteriet. När kallare temperaturer sprider sig är det också vanligt att många upplever problem med telefonen. Det bästa är att försöka hålla sin mobil ganska nära rumstemperatur, men det kan vara svårt när man vistas utomhus. Genom att ha mobilen nära kroppen, stänga av den alternativt sätta på flygplansläge och använda handsfree för att slippa plocka fram telefonen i kylan kan man spara in en del del slitage på batteriet, läs mer. Men hur ska man göra när det gäller spel? Barn älskar ju att spela på mobilen, något som fullkomligt äter upp batteriet. I Göteborgsposten tipsas det om hur man kan spara batteri på telefonen när man spelar Pokémon Go och en enkel åtgärd är att man klicka i ’battery saver’ inne i spelets inställningar. Att ladda ner kartor och spela offline fungerar bra det också.