Småbarn, ekonomi och kommunikation

I dag skriver vi om barnföräldrar i småbarnsåren, om hur dessa ofta upplever en nostalgivåg från när de själva var barn samt om hur många par med småbarn det är som går skilda vägar. Vi skriver även om hur det kan vara bra att ta ett snabbt lån en månad, när ekonomin är kärvare än vanligt.

Föräldraportalen.seI en artikel i Svenska Dagbladet kan vi läsa att den generation som växte upp på 1980-talet nu till stor del är föräldrar och med detta kommer också en nostalgivåg med det som var poppis under den tiden, trettio år senare. Förutom 80-tal är även 70-talet tillbaka med än någonsin just nu, med utsvängda byxor, pälsiga rockar och vågigt hår. Kanske kommer detta även synas hos de barn som har föräldrar som hakat på trenden.

Att klara sig igenom småbarnsåren kräver ofta kommunikation

Småbarnsåren, som just nu många lever i, är inte bara roligt utan ganska krävande, inte minst för relationen mellan föräldrarna. I Dagens Nyheter kan vi läsa att hela var tredje svenskt småbarnspar separerar, enligt statistik från SCB och i en ny studie från Göteborgs universitet kan vi läsa om de olika orsaker som ligger bakom de flesta av dessa och det är saker som brist på intimitet, bristande kommunikation, stress, skillnader i personlighet samt negativa effekter av så jobbiga saker som missbruk. Pappor vill generellt ha mer tid för sig själva och mammor mer tid med sina barn och sin partner.

Många småbarnsföräldrar kan nog också känna hur ibland ekonomin tryter och hur en månad kan vara lite kärvare än en annan. Med ett snabblån på flexlimit.se kan sådana dalar lätt mjukas upp och skapa en större balans i privatekonomin. Här kan man även kolla in Flexlimits sida på det sociala mediet Facebook, där mer information finns att hitta. Alla behöver ju få ihop ekonomin, kanske särskilt småbarnsföräldrar.